Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Εκδήλωση στην Παραλία Αυλίδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-4-05

Τη Πέμπτη 14 Απριλίου στις 19.30 , στο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παραλίας Αυλίδος, παρευρέθηκε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Ευβοίας «Παπά-Γιώργης Ρήγας» μετά από πρόσκληση του Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Αυλίδος κ. Κων/νου Μάργαρη με την καταλυτική συμμετοχή του μέλους του Συλλόγου μας κ. Παναγιώτη Παπακώστα.

Ο Ναός υπήρξε κατάμεστος από τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, τους οποίους συνόδευσαν οι δάσκαλοι του σχολείου, καθώς και από κατοίκους της περιοχής.

Το ακροατήριο αν και μικρό σε ηλικία ήταν ιδιαίτερα ήσυχο γεγονός που σχολιάστηκε από τον οικείο εφημέριο του Ιερού Ναού αλλά και από τον Πρόεδρο και Χοράρχη του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Γεωργίου Γερογιάννη ο οποίος ανέφερε ότι ήταν το καλύτερο ακροατήριο σε εκδήλωση του Συλλόγου.

Το μουσικό πρόγραμμα περιείχε βυζαντινούς ύμνους από το Τριώδιο και την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι εφημέριοι του Ναού και των γύρων περιοχών, ο Δήμαρχος Παραλίας Αυλίδος κ. Νικόλαος Λεοντάρης και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωση έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών πλακετών από μέρος του Δημοτικού Σχολείου και του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Εύβοίας και ακολούθησε παράθεση τράπεζας την οποία παραχώρησαν οι διοργανωτές, με πληθώρα παραδοσιακών και δημοτικών τραγουδιών τραγουδισμένα από μέλη του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: