Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Συνάντηση Εκκλησιαστικών Χορωδιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-5-07


Στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Εκκλησιαστικών Χορωδιών την Παρασκευή 11 Μαΐου 2007, όπου συμμετείχε η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας «Παπά-Γιώργης Ρήγας» μαζί με τις Βυζαντινές Χορωδίες του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θηβών «Ευαγγελιστής Λουκάς» και την Χορωδία του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του Συλλόγου μας περιείχε επίκαιρους ύμνους από το Πεντηκοστάριο τους οποίους απέδωσε με ακρίβεια αλλά και το ανάλογο ύφος υπό την διεύθυνση του Χοράρχου κ. Γεωργίου Γερογιάννη.



Στο τέλος τιμήθηκε ο Διαπρεπής Πρωτοψάλτης, Δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής και Καθηγητής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Εμμανουήλ Χατζημάρκος από τον Εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Θηβών, Πρωτοσύγκελο π. Φιλόθεο ενώ μίλησε για την προσωπικότητα και το έργο του τιμωμένου ο Άρχων Υμνωδός του Οικ. Πατριαρχείου κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν Εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης, Βουλευτές της Βοιωτίας, Μέλη του ΔΣ της ΟΜΣΙΕ (Ομοσπονδία Ιεροψαλτών Ελλάδος) Ιερείς, Ιεροψάλτες της Θήβας και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: