Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Eκδήλωση για την Μεγάλη Εβδομάδα 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-4-08



Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 16 Απριλίου 2008, την οποία διοργανώνει από ετών η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.

Η Εκδήλωση έλαβε χώρα στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την Οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη να αποδίδει, με πιστότητα και συνέπεια στην ψαλτική μας Παράδοση, επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.

Την Εκδήλωση παρουσίασε, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικόδημος Ευσταθίου, ενώ κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Παρασκευής Μαζίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος πραγματεύθηκε επίκαιρη ομιλία με θέμα: «ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ».



Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Χρυσόστομο, τον χοράρχη κ. Γερογιάννη καί όλους τους Ιεροψάλτες και τους παρισταμένους, στους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Αντινομάρχης κ. Ιωάννης Παπουτσής, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα και κ. Γεώργιος Βοσκός και ο τ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: