Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2019

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, την οποία διοργανώνει για περισσότερα από 41 χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.
Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού Μουσικής κ. Γεωργίου Γερογιάννη, να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, εν είδει οδοιπορικού, με άριστο, ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης, τρόπο.
Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Αἰδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγ. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, ο οποίος πραγματοποίησε επίκαιρη ομιλία με θέμα: «ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ».
Στην θαυμάσια ομιλία του, με αναφορά στα γεγονότα που μνημονεύονται και εορτάζονται τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ο π. Σπυρίδων ανέπτυξε μια πορεία προς τον Χριστό ως φιλική συμπόρευση και βάδισμα μαθητείας στο μεγαλείο της θείας κενώσεως υπέρ της σωτηρίας των ανθρώπων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: