Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2018 ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, την οποία διοργανώνει για περισσότερα από 40 χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος.


Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής. Έψαλλε ο Χορός Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση κ. Γεωργίου Γερογιάννη.



Ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρεθέντες στην Εκδήλωση, ενώ τόνισε την σημασία της ψαλτικής τέχνης, με αναφορά στα πρόσωπα των αγίων ιεροψαλτών, ως διακόνων της Εκκλησίας, που με σύμπνοια και αγάπη προσφέρουν και στην συλλογική προσπάθεια.


Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Εμμανουήλ, ο οποίος πραγματεύθηκε επίκαιρη ομιλία με θέμα: «ΠΩΣ ΣΕ ΚΗΔΕΥΣΩ ΘΕΕ ΜΟΥ;».



Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαριστώντας τον ομιλητή Σεβ. κ. Εμμανουήλ, τον Χοράρχη κ. Γεώργιο Γερογιάννη και τα λοιπά μέλη της Χορωδίας, τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο και τον παρουσιαστή κ. Ευάγγελο Στάμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: