Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΡΑΤΙΟΥ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ



Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία του  Αφρατίου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της ιερομάρτυρα Άγιο Χαράλαμπο τον θαυματουργό, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, προεξάρχοντος των ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου ανα τας οδούς της Ενορίαςπραγματοποιήθηκε μετά το πέρας του Εσπερινού.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, εψάλη ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εν συνεχεία προεξήρχε και στην τελεσθείσα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός – Γραμματέας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας και υιός του Εφημερίου της Ενορίας, Οικονόμου π. Δημητρίου Κουτσουρού, συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής και της Πόλεως Χαλκίδος. (Γεώργιος Γερογιάννης, Χρήστος Γαλάνης, Βασίλειος Στουραϊτης, Δημήτριος Πετρογιάννης). 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσεφέρθη ευλογημένο φαγητό – «πανηγύρι», ενώ όλες οι Ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

ΠΗΓΗ : ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
http://www.imchalkidos.gr/Site/ePost/PostAlone.asp?Lang=0&Rec=2267&Pos=1




Δεν υπάρχουν σχόλια: