Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

«ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, την οποία διοργανώνει από ετών η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.
Η Εκδήλωση, την οποία υποδειγματικά προλόγισε ο έχων και την ευθύνη της διοργανώσεώς, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, έγινε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Μουσικής κ. Γεωργίου Γερογιάννη, να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, εν είδει οδοιπορικού, με άριστο, ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης, τρόπο. Παράλληλα, οι Χορωδοί κ. Ευάγγελος Στάμου, κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός και κ. Αργύριος Καλαμάρας παρουσίασαν τους Ύμνους.
Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, ο οποίος πραγματεύθηκε επίκαιρη ομιλία με θέμα: «ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ». Ο π. Συμεών στην ομιλία του έκαμε ένα οδοιπορικό από την αρχή του Τριωδίου μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, τονίζοντας ότι η πίστη στην Ανάσταση δεν είναι κάτι αφηρημένο, αλλά υποστασιάζεται σε ένα πρόσωπο, τον Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι ο γλυκύτατος εραστής της κάθε ανθρώπινης ψυχής.
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Συμεών για την παρουσία του και την θαυμάσια ομιλία του προς τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χοράρχη κ. Γεώργιο Γερογιάννη και τα λοιπά μέλη της Χορωδίας, τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο, τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής για την φιλοξενία της Εκδήλωσης και φυσικά όλους τους προσελθόντας χριστιανούς, στους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: