Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Χαλκίδα


Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, την οποία διοργανώνει από ετών η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.
Η Εκδήλωση έγινε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, με άριστο ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης τρόπο. Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας και θεολόγος κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός παρουσίασε με άριστο τρόπο τους Ύμνους.
Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καβάσων κ. Εμμανουήλ, ο οποίος πραγματεύθηκε επίκαιρη ομιλία με υπέροχα θεολογικά νοήματα και θέμα: «Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ».
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: