Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Εκδήλωση για την Μεγάλη Εβδομάδα

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η μεγάλη εκκλησιαστική εκδήλωση της Μητρόπολης Χαλκίδας, για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 8 Απριλίου, που έχει ως σκοπό να προετοιμάσει τους πιστούς για τα πάθη του Χριστού.



Η εκδήλωση έγινε στο ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου οι Χαλκιδέοι είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τον Χορό των Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών νομού Ευβοίας «Ο Παπα-Γιώργης Ρήγας» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη να αποδίδει επίκαιρους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.



Ομιλητής ήταν ο ιεροκήρυκας π. Φιλόθεος Θεοχάρης, που ανέπτυξε το θέμα «Ο θάνατος του Θεού και η ζωή του κόσμου". Την Εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Φιλόθεο, το χοράρχη κ. Γερογιάννη και όλους τους ιεροψάλτες και τους παρισταμένους, στους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας, ο Διευθυντής των Φυλακών, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα, ο Διοικητής του Ο.Γ.Α. κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Λάμπρος Γκάνης και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: