Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ο Εορτασμός του Προστάτου του Στρατού Ξηράς Αγ. Γεωργίου στην Σχολή Πεζικού

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Στρατιωτικής Ηγεσίας τιμήθηκε την Τετάρτη 23 Απριλίου στη Σχολή Πεζικού Χαλκίδος η μνήμη του μ
Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, προστάτου του Στρατού Ξηράς (πλην του Πυροβολικού).
ABRAMOPOYLOS SXOLH PEZIKOY 11

Παρέστησαν ακόμη οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ΓΕΣ, στρατηγός Χρήστος Μανωλάς, ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με Δοξολογία στον προαύλιο χώρο του ναϋδρίου του Αγ. Γεωργίου,την οποία έψαλλε η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Εύβοιας "Ο Παπα-Γιώργης Ρήγας", χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, τον οποίο πλαισίωναν αρκετοί Ιερείς της Πόλεως.
Ακολούθησαν η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής από τον αρχηγό ΓΕΣ, κατάθεση στεφάνου στο Ηρώον της Σχολής από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και ξενάγηση στην έκθεση οπλικών συστημάτων, στο Στρατιωτικό Μουσείο και στην Αίθουσα Τιμών.

Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Παραλία Αυλίδος

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής και επίκαιρη ομιλία για την Μεγάλη Εβδομάδα, στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου Παραλίας Αυλίδος, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών ενοριτών, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, με άριστο ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης τρόπο. Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός προλόγισε τους Ύμνους.
Την Εκδήλωση προσφώνησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, μέλος απο ετών, της Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας. Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Γεν. Αρχιερατικός της Ι.Μ. Χαλκίδος π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Ο Νυμφίος, Ο Σταυρός και Ο Άνθρωπος". Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Χαλκίδα


Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, την οποία διοργανώνει από ετών η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.
Η Εκδήλωση έγινε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, με άριστο ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης τρόπο. Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας και θεολόγος κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός παρουσίασε με άριστο τρόπο τους Ύμνους.
Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καβάσων κ. Εμμανουήλ, ο οποίος πραγματεύθηκε επίκαιρη ομιλία με υπέροχα θεολογικά νοήματα και θέμα: «Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ».
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.