Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Δοξολογία στη Σχολή Πεζικού

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος , την Πέμπτη 23 Απριλίου 2009, στη Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα, η μνήμη του Αγ. Γεωργίου, προστάτου του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού).



Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κων/νος Τασούλας ενω ακόμη παρέστησαν ο υπουργός Τουρισμού Κων/νος Μαρκόπουλος, οι Βουλευτές του Νομού μας, ο αρχηγός Στρατού και Ενόπλων Δυνάμεων Δ. Γράψας και πολλοί αξιωματικοι.



Το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε Δοξολογία στο Ναυδριο του Αγ. Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, την οποία έψαλλε ο Χορός των Ιεροψαλτών του Συλλόγου μας.



Ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, κατάθεση στεφάνου και εκθεση οπλικών συστημάτων και δεξίωση.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Εκδήλωση για την Μεγάλη Εβδομάδα

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η μεγάλη εκκλησιαστική εκδήλωση της Μητρόπολης Χαλκίδας, για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 8 Απριλίου, που έχει ως σκοπό να προετοιμάσει τους πιστούς για τα πάθη του Χριστού.



Η εκδήλωση έγινε στο ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου οι Χαλκιδέοι είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τον Χορό των Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών νομού Ευβοίας «Ο Παπα-Γιώργης Ρήγας» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη να αποδίδει επίκαιρους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.



Ομιλητής ήταν ο ιεροκήρυκας π. Φιλόθεος Θεοχάρης, που ανέπτυξε το θέμα «Ο θάνατος του Θεού και η ζωή του κόσμου". Την Εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Φιλόθεο, το χοράρχη κ. Γερογιάννη και όλους τους ιεροψάλτες και τους παρισταμένους, στους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας, ο Διευθυντής των Φυλακών, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα, ο Διοικητής του Ο.Γ.Α. κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Λάμπρος Γκάνης και πλήθος κόσμου.

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Ιερό Ναο Αγ. Τριάδος Κονιστρών

Την Δευτέρα 6-4-09 στον Ιερο Ναό της Αγ. Τριάδος Κονιστρών και ώρα 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με Εκκλησιαστικούς Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Κονιστρών.



Τους Ύμνους έψαλλε η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Εύβοιας "Παπα-Γιώργης Ρήγας" υπό την διεύθυνση του Προέδρου και Χοράρχου κ. Γεωργίου Γερογιάννη.

Στην Συναυλία παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Παπαναστασίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ιερείς και κόσμος της περιοχής.