Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Εορτή του Ευαγγελισμού στην Χαλκίδα

Την παραμονή της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Τρίτη 24 Μαρτίου 2009, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στην Κάνηθο, τελέσθηκε ο Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο οποίος και προεξείχε στην Θεία Λειτουργία την επόμενη ημέρα.

Στο Αναλόγιο ο Πρωτοψάλτης του Ιερου Ναού κ. Γεώργιος Γερογιάννης, Πρόεδρος και Χοράρχης του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοιας, διηύθυνε τον Χορό των Ιεροψαλτών που προσήλθαν στον Εσπερινό.

Την Τεταρτη 25 Μαρτίου ημέρα της Εθνικής μας Επετείου, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση Στεφάνων και η Μεγάλη Μαθητική Παρέλαση όλων των Σχολείων της Χαλκίδας, αλλα και Συλλόγων και άλλων Φορέων της Πόλης μας.



Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε φέτος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ιωάννης Σιδηρόπουλος, ενώ παραβρέθησαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, οι Βουλευτές της Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, Αναστάσιος Λιάσκος, Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Νομάρχης Εύβοιας Αθανάσιος Μπουραντάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Αθανάσιος Ζεμπίλης, Εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμεναρχείου και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Νομού.